Archivi

Ελληνοϊταλικό σύλλογο “GRECIA GR” είναι μια αφιλοκερδής Πολιτιστική Οργάνωση με ανιδιοτελείς επιδιώξεις

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε τον Ελληνοϊταλικό μας σύλλογο, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια με σκοπό να προωθήσει και να παρουσιάσει τα ιδιαίτερα στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας των δύο λαών.  Μεταξύ των μελών του συλλόγου μας μερικοί είναι Έλληνες, ενώ σ’ άλλους διατρέχει στις φλέβες τους αίμα ελληνικό, αφού γεννήθηκαν πριν από μερικά χρόνια από Έλληνες γονείς εδώ στη Ιταλία. Άλλοι πάλι θέλησαν να βρεθούν μαζί μας σ’ αυτή την “περιπέτεια”, γιατί γοητεύτηκαν και αγάπησαν τον Ελληνικό Πολιτισμό.  Εδώ στο Σαλέντο, στην Επαρχία του Λέτσε, όπου εκτός των άλλων υπάρχει η ελληνόφωνη γλωσσική νησίδα της Ελλάδας του Σαλέντο (γνωστή ως Γκραιτσία Σαλεντίνα), οργανώνουμε τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σεμινάρια, συνέδρια και συζητήσεις, μουσικές συναντήσεις και μαθήματα χορού, όλα σε στενή σχέση με την ελληνική και σαλεντινή λαϊκή πολιτιστική παράδοση.
Συχνά φιλοξενούμε ελληνικά σχολεία καθώς και περιστασιακά γκρούπ επισκεπτών από τη Ελλάδα, στα οποία προσφέρουμε τη δική μας “πολιτιστική” στήριξη, μιας και τα συνοδεύουμε για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της περιοχής, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικές με την τοπική ιστορία και τα τοπικά ήθη και έθιμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο ευνοούμε και στηρίζουμε τις πολιτιστικές ανταλλαγές και την επικοινωνία μεταξύ σχολείων της περιοχής μας με σχολεία της Ελλάδος. Άλλωστε αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσετε αν επισκεφθείτε το site του συλλόγου μας στο διαδίκτυο.

Υπογραμμίζουμε ότι όλες αυτές οι παραπάνω δραστηριότητές μας , αλλά και άλλες που ήδη πραγματοποιούνται, γίνονται αφιλοκερδώς. Δε ζητήσαμε, ούτε και ποτέ θα ζητήσουμε καμία ανταμοιβή των κόπων μας. Ο Σύλλογός μας χάρη στις εθελοντικές και αυθόρμητες συνεισφορές των πολλών μελών του, που πραγματικά αγαπούν την Ελλάδα, δύναται να φέρει σε πέρας τέτοιου είδους δραστηριότητες χωρίς ποτέ να αξιώνει από τους επισκέπτες και από τον οποιονδήποτε κάποια ανταμοιβή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του.

Επιθυμούμε ν’ αναπτύξουμε και να καλλιεργήσουμε νέες επαφές, ώστε να μεγαλώσουμε τον κύκλο των φίλων μας που έχουμε ήδη στην Ελλάδα, με σχολεία, Δήμους, συλλόγους, ανθρώπους των γραμμάτων, απλούς πολίτες και με όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε κοινά προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο λαών. Σας καλούμε να επισκεφθείτε το site του συλλόγου μας στο διαδίκτυο όπου κάνοντας ένα κλικ πάνω στην ένδειξη της ελληνικής σημαίας θα παρουσιαστούν μπροστά στα μάτια σας πολλές σελίδες σχετικές με τα προγράμματά μας γραμμένες στην ελληνική γλώσσα.

Αγαπητοί μας φίλοι Έλληνες σας ζητάμε να μας βοηθήσετε, να μας στηρίξετε και να μας παράσχετε ποιοτικό υλικό, ώστε να διευρύνουμε και να μεγαλώσουμε το site του συλλόγου μας στο ίντερνετ για να καλυτερέψουμε την προσφερόμενη ποιότητα πληροφοριών και μάθησης πάνω σε θέματα που αφορούν την Ιστορία, τις παραδόσεις, τη μουσική και όποιο άλλο στοιχείο θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό. Επίσης, αν σας είναι δυνατόν, μπορούμε ν’ αναπτύξουμε άμεσα σχέσεις αμοιβαίας γνωριμίας, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να ευνοήσουν την πιθανή πραγματοποίηση προγραμμάτων που θα έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τη μουσική, τον τουρισμό κ.α. Ο οποιοσδήποτε που συμμερίζεται και συμφωνεί με τους σκοπούς και τα σχέδια μας μπορεί να γίνει μέλος του συλλόγου μας (δίχως αυτό το τελευταίο να είναι υποχρεωτικό). Μπορεί επιπλέον, αν τον ενδιαφέρει η ιδέα, να δημιουργήσει σε κάποια ελληνική πόλη το αντίστοιχο ελληνικό τμήμα του συλλόγου μας στην Ελλάδα.

Είναι πολύ δύσκολο να σας περιγράψουμε σ’ αυτή τη σύντομη παρουσίαση όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με ευθύνη του συλλόγου μας και όσα ακόμη σχέδια προγραμμάτων θα επιθυμούσαν τα μέλη του συλλόγου μας να πράξουν, γι αυτό είμαστε στη διάθεσή σας για να σας δώσουμε οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις μας ζητήσετε για τα προγράμματά μας και τις δραστηριότητές μας. Επιπλέον σας αναφέρουμε ότι θα είμαστε πάρα πολύ ευτυχείς, αν κατατεθούν από σας προτάσεις για προγράμματα και πρωτοβουλίες, τέτοιες που θα μας κάνουν να γίνουμε μαζί με σας πρωταγωνιστές, είτε στην περιοχή σας, είτε στην περιοχή μας, της προώθησης και της παρουσίασης της μοναδικής και ανυπέρβλητης πολιτισμικής παράδοσης στον κόσμο που δεν είναι καμιά άλλη από την Ελληνική.

Σας προσκαλούμε να μας απαντήσετε και να μας επισκεφθείτε στο διαδίκτυο. 

2 comments to Ελληνοϊταλικό σύλλογο “GRECIA GR” είναι μια αφιλοκερδής Πολιτιστική Οργάνωση με ανιδιοτελείς επιδιώξεις

 • Sotiris Dragoumis

  Καλημέρα,

  Η 50μελη χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας, αποτελούμενη από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας με αγάπη στο Ελληνικό τραγούδι, προτίθεται να επισπευτεί τα χωριά της Ν.Α. Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδας).

  Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης και θέλοντας να παρουσιάσουμε σε πόλεις της Κάτω Ιταλίας, Ελληνικά τραγούδια, θα θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με συλλόγους της περιοχής ώστε να μπορέσουμε :

  Να ξεναγηθούμε

  Να ενημερωθούμε

  Να γνωρίσουμε ηλικιωμένους της περιοχής

  Να πραγματοποιήσουμε συναυλίες

  και να ανταλλάξουμε εμπειρίες από τις δραστηριότητες

  Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

  Σωτήρης Δραγούμης

  Μαέστρος της Χορωδίας ΚΑΠΗ Έδεσσας.

  +30 6936102587

  s.c.dragoumis@gmail.com

 • Anonimo

  Καλησπέρα σας, 

   

  Είμαστε μια ομάδα που ξεκινάμε μία προσπάθεια να καταγράψουμε τις ανάγκες ελληνικών κοινοτήτων σε διάφορες χώρες εκτός Ελλάδος ώστε να βρούμε βοήθεια όπου μπορούμε. Μέσα σε αυτά το πλαίσιο εντάσσονται και οι Grikos της Κάτω Ιταλίας. Εάν θέλετε επικοινωνείστε μαζί μας ώστε να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. 

   

  Απόστολος Πιστόλας 

  +352 661256414

  apostolos.pistolas@gmail.com 

   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.